A képek feltöltése a kiszolgáló pillanatnyi terhelésének és az internetkapcsolatod feltöltési sebességének függvényében akár több percig is tarthat.

DigiNyomda – a digitális nyomda. Budapest, Etele út 26.

Így lesz tökéletes minőségű a fotó az egyedi fotónaptáradon

Bonyolultnak és felelősségteljesnek (hiszen egész évben látni fogod) tűnik a rengeteg elkészült fotóból kiválasztani azokat, amelyek biztosan gyönyörűen mutatnak majd a fotónaptáradon. Ám ha megismersz és betartasz néhány – egyszerű – szabályt, akkor biztos lehetsz abban, hogy jól választasz majd és csodás ajándékkal leped meg azt, akinek szántad. Íme, összegyűjtöttük, mire figyelj oda!

Sokkal egyszerűbb, mint gondolnád!

Ha néhány évvel ezelőtt írtuk volna ezt a cikket lenne egy rakás technikai szakszó és egy csomó érték amire oda kellene figyelj a képnél, de mára ezekkel már nem kell foglalkoznod. A telefonodon / fényképeződön található bármelyik (tényleg, kivétel nélkül az összes) kép nagy eséllyel van annyira jó minőségű, méretű és felbontású, hogy elfoglalja a méltó helyét – bármelyik – naptárunkban. A legnehezebb rész az lesz mit hagyj ki.

Persze, azért van néhány dolog, amire oda kell figyelned. Íme. 

A felbontás

De hát éppen most mondtuk, hogy mindegyik kép jó lesz, akkor mi a baj a felbontással és különben is mi az a felbontás? Nem megyünk bele részletesen, de van egy alapszabály: ha te magad szépnek, élesnek, „jó felbontásúnak” látod a kiválasztott képet, akkor az valószínűleg olyan is.  Amit a telefonoddal fotózol az biztosan jó lesz viszont ne azt küld el, amit egy Facebook kommentből letöltöttél, vagy amit cseten kaptál: ezeket a programok tömörítik a képeket és nem szépek már. Inkább kérd el az eredetit.

Válassz jól képet

Gyakran előfordul, hogy valaki a fekvő kép helyére állót küld, vagy fordítva. Van rá megoldás, ha „megvágjuk” a megfelelő alakra, ez azonban nem feltétlen jó, hiszen kompromisszumot kell hoznod: mi maradjon rajta a képen és mi nem? Mielőtt feltöltöd nézd meg a kép alakját és a megfelelő helyre a megfelelő alakút helyezd el.

Ne (nagyon) manipuláld

Ma már bárki számára elérhetőek olyan programok és filterek, amivel könnyű egy képet manipulálni. Ha szeretnéd, tedd meg, de vigyázz, mert gyakori hiba a szinte életszerűtlenül kék tenger, a lehetetlenül égvörös a naplemente a csodás filterekkel felturbózott, az eredetire már alig, vagy nem is hasonlító arc. Arról nem is beszélve, hogy ma már könnyű megoldani akár azt is, hogy a háttérben egy delfin ugorjon. Akár egy hegy mögött. Az ilyen manipulációkat (hacsak nem vagy profi) mi nem javasoljuk. Nem csak azért, mert nem feltétlenül szépek, hanem azért sem, mert ha az eredeti képen nem volt a hegyek mögött ugráló delfin, akkor az nem valós emlék.

Figyelj a minőségére

Nem minden kép tökéletesen éles és nem mindig optimálisak a fényviszonyok. Előfordulhat, hogy a kép „bemozdul”, szellemképes, életlen, vagy a fényviszonyok miatt olyan mintha egy fura fátyol lenne rajta (például amikor a nap hátulról sütött a készítése közben). Ha teheted ne ezt a képet töltsd fel mert ezekből biztosan nem lesz csodaszép, éles kép.

Készíts egyedi és emlékezetes ajándékot. Válaszd ki a számodra ideális naptárt és töltsd fel a legszebb emlékeket.


Warning: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/clients/client1/web2/web/wp-content/themes/diginyomda/footer.php on line 21

Warning: Undefined global variable $naptarrendelo in /var/www/clients/client1/web2/web/wp-content/themes/diginyomda/footer.php on line 172